PREZİ İLE SUNUM HAZIRLAMA


https://prezi.com/view/m/v9Vcbj5XamLXOFKfIiPo/

    Yukarıda vermiş olduğum link prezi uygulaması ile hazırlamış olduğumuz çalışmadır.


    Artık standart sunu hazırlama araçlarında sıkıldıysanız Prezi tam size göre bir araç. Prezi ile daha dikkat çekici ve eğlenceli sunumlar hazırlayabilir ve bunları paylaşabilirsiniz. Sizlere ücretsiz olarak sınırlıda olsa birçok özellik sunarak daha güzel ve interaktif sunumlar oluşturmanızı sağlayan web sitesidir. Sunularınızı kendi web sitesinde üzerinde saklayarak internet olan her yerden sunumlarınıza erişebilir ve kullanabilirsiniz.



    Web üzerinde sizlere dikkat çekici ve eğlenceli sunumlar oluşturmanızı sağlamaktadır. Sunumlarınıza internet bağlantısı olan her yerden ulaşmanızı sağlayarak herhangi bir harici taşıma aracınıza gerek duymamanızı sağlamaktadır. Dikkat çekici geçiş efektleri, yol haritaları, hareketli resim veya videolar ekleyerek sunumlarınızı zenginleştirebilirsiniz. Birden fazla kişi ile aynı sunum üzerinde çalışabilirsiniz. Sunumuzu bağlantı oluşturarak başkaları ile paylaşabilirsiniz.



     Peki nasıl kullanılır bu uygulama ilk önce https://prezi.com adresinden Prezi sitesine erişim sağlamalısınız. Sisteme "Log in" bölümünü kullanarak giriş yapınız. Giriş yaptığınızda sizleri Prezi ana sayfası karşılamaktadır. Yeni bir sunum dosyası oluşturmak için "New presentation" butonuna tıklayınız. Şablonunuzu belirlediğinizde şablona tıklayınız ve alt kısımda yer alan "Use this template" butonuna tıklayarak şablonu düzenlenebilir biçimini açınız. Sol köşede sizlerin sunum sayfalarınız yer almaktadır. Gerek duyulduğunda "+ Topic" butonunu kullanarak yeni sunum sayfaları ekleyebilirsiniz. Sağ üst köşede sunumuzu ön izleme görünümünde görüntüleyebilir, paylaşma linki oluşturabilir yada ortak çalışanlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Sol üst köşede sunumuzun isim kısmı yer almaktadır. Buradan sunumuza isim verebilirsiniz. "File (dosya)" bölümünü kullanarak sunumuzu kaydedebilirsiniz. Kaydettikten sonra File menüsü altında yer alan "Your prezis" ile ana sayfanıza dönebilirsiniz.


    Prezi çalışmamızı hazırlarken önce konumuzu belirledik o konu üzerinden bilgiler edindik daha sonra o bilgileri preziye işledik, konumuzla ilgili görseller ve videolar ekledik. Bu sayede sunuma renk katmış olduk ve eğlenceli bir hal aldı. Yukarıda da anlattığımız gibi prezi ile sunumlarımızı farklı bir boyuta taşıyarak daha eğlenceli ve dikkat çekici hale getirebiliriz. Derslerimizde de kullanmanın faydalı olacağını söyleyebilirim. Öğrenimi de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Öğretmenlerin derslerde kullanmasını tavsiye ederim. Bu çalışmayı uyguladığım sınıf farklı bir tasarım olarak gördükleri için dikkatli bir biçimde dersi işlemişti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA

QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA