QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA





    Yukarıda vermiş olduğum linkte quizlet çalışma seti ile ilgili örnek bir çalışma oluşturdum. Gelelim bu çalışmayı nasıl oluşturduğuma. İlk olarak konu belirleyip onunla ilgili sorular oluşturmalıyız. Bu çalışmadaki amacımız bilgiyi öğretip ve öğrettiğimiz bilginin kalıcı olup olmadığını test etmektir. Taslağımızı oluşturduktan sonra quizlet programımıza geçiyoruz ve hazırladıklarımızı onun üstüne işliyoruz. Konumuzla ilgili sorular hazırlarken aynı zamanda konuyu da öğretmeyi temel almalıyız. Sadece bilgi içeren sorularda olmamalıdır. Yani  herşeyi soru kökünden çıkaracağı sorularda hazırlamamalıyız. Önce öğretip daha sonra soruları vermeliyiz. 

  Pekala isterseniz birazcık bu programdan bahsedelim; bu programda herkes, başka kullanıcıların oluşturduğu içeriği çalışabilir ve öğrenebilir veya kendi çalışma setlerinizi oluşturabilir. Aynı zamanda setlerinizi arkadaşlarınızla veya öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz. Öğrencilerinizin öğrendiği kavramları pratik yapmalarını istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz. 




   Alanımın dışında bir örnekle de anlatacak olursam, mesela hücre konusunu anlatıyorsunuz; organelleri ve onların görevleriyle ilgili flaş kartlar hazırlayabilirsiniz. Ögrencileriniz de bu hazırladığınız flaş kartları tablet bilgisayarlarında kullanabilir ve bilgilerini tazeleyebilirler. 
    Teknolojiyle iç içe oldukları ve kullanmaktan zevk aldıkları için eğlenirken öğrenmelerine katkıda bulunmuş olacağız. Ayrıca çoklu zekaya da hitap etmesinden dolayı bütün öğrencilerin aklında kalıcı bir ders olmuş olacak. 
Bu açıdan baktığımızda derslerde etkili şekilde kullanabileceğimiz uygulama. Bu uygulamayı eğer sınıf ortamı uygunsa, yani bu çalışma için gerekli teçhizat tamamsa öğretmenlerin kullanmasını tavsiye ederim. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA