POWER POİNT HAZIRLAMA



https://drive.google.com/file/d/1quHV6DRhRAwDzK4-q6Cv7qp7uwl-fSoQ/view?usp=drivesdk

      Yukarıda vermiş olduğum link Ayşe hocamla birlikte hazırlamış olduğumuz powerpoint sunusunun linkidir. Bu sunu da sizlere ses olayları hakkında bilgiler verdik ve bu verdiğimiz bilgileri örneklerle destekledik. Ses olaylarını rahatlıkla anlayabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz bir çalışma. Çalışmamızın aşamalarını anlatmadan önce biraz powerpoint hakkında bilgi vermek istiyorum.


      Microsoft Powerpoint; projektör kullanarak sunumu yapılan malzemeler meydana getirmenizi sağlayan bir yazılımdır. Powerpoint nedir ne işe yarar kısaca tanımı bu şekildedir. Bir rapor ya da teklif duyurusu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu ya da slayt olarak adlandırılır. Microsoft Powerpoint’i kullanarak; renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir biçimde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz. Powerpoint hakkında bilgi vermek gerekirse Microsoft Powerpoint’i kullanarak animasyonlar ekleyebilir, ekrandaki metinlere görsel ve çizim ilave edebilirsiniz. Bunun yanı sıra slaytlara ve sunulara ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Ayrıca tüm bu malzemelerin çıktısını alabilir ve sunumu yaparken bu materyalleri dinleyicilere dağıtabilirsiniz
     Şimdi gelelim bizim yaptığımız çalışmaya bu çalışmaya başladığında ilk olarak konumuzu belirledik konuyla ilgili gerekli bilgileri topladık topladığımız bilgileri bir düzene soktuk daha sonra bilgilerin tam kavranabilmesi için örneklerle zenginleştirdik, bu sayede sunu daha kolay anlaşılabilir hale geldi. Daha sonra hazırlamış olduğumuz sunumuza animasyonlar ve geçişlere ses efekti ekledik. Ve sunumuzu tamamlamış olduk. Bütün bunları yaparken tabi ki powerpoint sunumuzun etkili olması açısından gerekli kurallara da uyduk. Çok uzun yazılar veya göz yorucu renkler kullanmadık. Sıkılmayacakları şekilde bir sunu hazırladık.

     
      Powerpoint sunularını deste kullanmamız öğrencilerin duyduklarını görsel olarakta desteklediğinden dolayı konunun kalıcı olmasını da sağlayacaktır. Uygun bir ortam mevcut ise kullanılmasına fayda olacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA

QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA