DİJİTAL HİKAYE OLUŞTURMA



https://m.youtube.com/watch?v=DWmBCLfK1Is&t=27s

     Yukarıda vermiş olduğum link hazırlamış olduğumuz dijital hikaye çalışmamızdır.  Bu çalışmayı 2 öğretmen arkadaşımla birlikte yaptık. Yaparken çok zevk aldık ve eğlendik izlerken ve dinlerken sizlerinde zevk alacağınız bir çalışma olduğuna inanıyorum.  Dijital hikaye çalışmamızın aşamalarını anlatmadan önce dijital hikaye nedir biraz ondan bahsetmek istiyorum; Dijital hikayeler genel olarak hikaye anlatma sanatının, ses, görsel ve video gibi çeşitli çoklu ortam araçları ile birleştirilmesi ile ortaya çıkan anlatımlar olarak tanımlanmaktadır.

     Faydalarına bakacak olursak; Bir konuyu iletmek veya bir kitleyi ikna etmek için kullanılması çok daha etkilidir. Bu anlatımı kullanmak öğrencileri motive eder ve geleneksel olmayan çalışma ve aktivitelere olanak sağlar. Görsel olarak öğrenmeye açık yaş gruplarında çok başarılı olacak bir yöntemdir.


  Gelelim bizim yaptığımız çalışmanın aşamalarına; ilk olarak ortaokuldan hangi sınıftan konu seçeceğimize karar verdik yaptığımız çalışmayı 5. Sınıf türkçe ders kitabının 3. Ünitesinden aldık. Konumuz Mustafa Kemal'in Kağnısı'ydı. Bu konuyla ilgili gerekli bilgileri topladık. Örneğin bu şiiri kaleme alan şair hakkında kısa bilgi verdik, daha sonra şiirin içeriği hakkında hikayeleştirilmiş tarzda bilgiler verdik.  Şiirin okunmasından sonra şiirin içinde bilinmeyen, çocukların yabancı kalacağı kelimeleri derledik ve bu kelimelerin anlamlarının açıklamasını yaptık. Yaptığımız bu çalışmayı tabi ki yine camtasia ile videoya dönüştürdük. En son olarak yaptığımız bu çalışmayı youtube kanalımıza attık. Başarılı ve öğretici bir çalışma olduğuna inanıyorum. Emeği geçen hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım çalışmamızı izleyecek olan çocuklarda sever. Onlara ufakta olsa bir şeyler katması çok önemli.

      Bu çalışmayı dersin giriş kısmında da kullanabiliriz, bir ön bilgi oluşması bakımından çıkış kısmında da kullanabiliriz, pekiştirmesi amacıyla. Görseller ve hikayelestirme işin içine girdiği için akılda kalıcı etkili bir ders olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA

QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA