CAMTASIA+KAHOOT


 


+




https://create.kahoot.it/share/aliya-izzetbegovic/da751202-0fc8-43b2-a89d-45b9b56dabef

      Yukarıda vermiş olduğum link camtasia uygulamasını Kahoot uygulamasına aktararak yapmış olduğumuz çalışmadır. Başarılı ve öğretici bir çalışma olduğuna inanıyorum.
    Bloğumda "camtasia" hakkında bilgi vermiştim. Camtasia'nın nasıl kullanılacağı ve ne gibi faydalar sağlayacağı hakkında bilgi vermiştim ve bununla ilgili çalışmamı sizlerle paylaşmıştım. Bu yazımda ise khoot uygulamasından bahsedeceğim ve camtasia uygulaması ile yapmış olduğum videonun khoot ile birleşimiyle hazırlamış olduğum soruları göstereceğim. İlk önce khoot nedir buna bakalım.
     Kahoot aracı her yaştan, herhangi bir dilde, herhangi bir cihazda, herhangi bir konuda öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ücretsiz bir oyun tabanlı öğrenme platformudur. Öğretmenler, kendi oluşturdukları veya diğer kullanıcılar tarafından paylaşılan kahootları sınıfta kullanarak bir öğrenme/değerlendirme ortamı yaratabilir. Bilgi yarışması, Tartışma ortamı, Anket oluşturulabilir. 

 "kahoot.it" adresinden oluşturduğunuz kahoot’ları ya da başka kullanıcılar tarafından paylaşılan kahoot’ları “play” butonuna basarak açabilirsiniz.

  Açtığınızda Player vs Player Modunu seçerek herkes tek şeklinde ya da Team Modunu seçerek takım halinde oynayabilirsiniz.

    Herhangi bir modu seçtiğinizde karşınıza gelen “pin”i öğrencilerinizle paylaştığınızda öğrencilerin tek yapması gereken, kahoot.it adresine giderek “pin”i girip kullanıcı adlarını belirlemek olacak.

  •    
     Kahoot’da sorular bir ekrandan öğrencilere sunulur ve öğrenciler cihazlarından şekillere tıklayarak soruları cevaplarlar.

Khoot uygulamasından bahsettikten sonra  nasıl bir çalışma yaptık ondan bahdeyim. Bu çalışmayı tek başıma yapmadım 2 öğretmen arkadaşımla birlikte yaptım. Bu çalışmayı yaparken biz çok eğlendik öğrenirken çocuklarında egleneceğini düşünüyorum. İlk önce konumuzu belirledik, konumuz Aliya Izzetbegoviç'ti, belirlediğimiz konu hakkında gerekli bilgileri topladık ve bu bilgileri slayt haline getirdik. Hazırlamış olduğumuz sunuyu camtasia'ya attık ve arka planına ses ekledik video oluşturduk. Oluşturduğumuz video hakkında sorular belirledik. Daha sonra belirlediğimiz soruları ve hazırladığımız videoyu kahoot uygulamasına aktardık. Kahoot uygulamasında ki video kullanma özelliğini kullanarak hazırlamış olduğumuz videolardan kesitler vererek sorular sorduk. Hem camtasia ile oluşturmuş olduğumuz videodan  konuyu öğrenmiş hem de kahoot ile birleşiminden ortaya çıkan materyalle öğrendiklerini pekiştirmiş olacakları bir çalışma hazırladık. Hepimizin her konuda emeği geçtiği güzel ve başarılı bir çalışma hazırlamış olduk.             Derslerde kullanabileceğimiz etkili, kalıcı bir çalışma olacağına inanıyorum. Tabi ki çalışmaları gerçekleştirebilmek için gerekli ortam koşulları sağlanması da gerekmektedir. Gerekli olan ortam sağlandığında etkili ve çocukların  derste hem eğlenip hem de eğleneceği bir çalışma olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA

QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA