CAMTASIA İLE VİDEO ÜRETME



https://youtu.be/vUAn4xjVqM4

       Yukarıda vermiş olduğum link yapmış olduğumuz çalışmadır.

    Camtasia Studio, bir görsel iletişim şirketi olan TechSmith tarafından geliştirilmiştir. Camtasia Studio tek bir yazılım değil bir yazılımlar topluluğudur. Video görüntülerinden oluşan eğitimlerin hazırlanmasında kullanılan Camtasia Studio ile ekranınızın tümünü, belli bir bölgesini ya da seçtiğiniz bir pencerenin içeriğini kaydedebilir daha sonra bu görüntülere ses resim, yazı, otomatik tarih, saat, süre, simge ekleyebilir, istemediğiniz kısımları çıkarabilir ve CD üzerinden çalışacak dersler hazırlayabilirsiniz.


CAMTASIA NASIL KULLANILIR?





    Programı kurduktan sonra ilk olarak böyle bir ekran karşımıza çıkar. Buradaki “New Project” seçeneği ile var olan bir videoyu düzenlemek üzere yeni bir belge açarız. “New Recording” seçeneği ile yeni bir ekran kaydı videosu başlatabiliriz. “Open Project” seçeneği ile de daha önceden düzenlenmiş ve tekrar düzenlenebilir formatta kaydedilmiş Camtasia Studio projelerini açabiliriz.


   “Custom” seçeneği ile ise ekranın istediğiniz herhangi bir bölümünün ekran kaydı videosunu çekebilirsiniz. Recorded inputs başlığı altındaki “Camera” seçeneği ile ekran kaydı yapıldığı sırada kameranın aktif olup olmayacağını belirleyebiliriz. “Audio” seçeneği ile de ekran kaydı yapılırken ses kaydının da yapılıp yapılmayacağını belirleyebiliriz. Ekran kaydı seçeneklerimizi ayarladıktan sonra rec yazan butona tıklayarak ekran kaydı videosunu başlatırız.


    Kaydı başlattıktan sonra arka planda bu ekran çalışır. Buradaki “Delete” seçeneği ile kaydı tekrardan başlatırız. “Pause” seçeneği ile kaydı duraklatırız. “Stop” seçeneği ile de kayda son verir.


     New Project seçeneğini tıkladığımızda karşımıza bu şekilde hiçbir medya eklenmemiş bir ekran çıkacaktır. Buradaki “İmport Media” butonuna tıklayarak bilgisayarımızdaki ses, resim, video gibi herhangi bir medyayı projemize ekleyebiliriz.


     Media başlığı altındaki “Library” seçeneği ile yazılımın kendi kütüphanesinde bulunan ses, resim ve video gibi medyaları da kullanabilirsiniz.


   “Transitions” seçeneği ile videonuzun farklı kısımlarına geçişler ekleyebilirsiniz.


    “Animations” seçeneği ile de videonuzda bulunan bir ögeye animasyon ekleyebilirsiniz.


    Yukarıda bahsettiğim özellikleri kullanarak sizde kendi ekran kaydı videonuzu çekebilir veya önceden çekmiş olduğunuz herhangi bir videoyu istediğiniz şekilde düzenleme fırsatı bulabilirsiniz.
     Gelelim bizim yaptığımız çalışmaya ilk önce konumuzu belirledik ve konumuzla ilgili power point sunumu hazırladık bu hazırladığımız sunumu camtasia ya attık, attığımız bu sunumun üzerine sesimizi kaydettik. Ayrıca eklediğimiz sunuların arasına geçişler, animasyonlar ekleyerek çalışmamıza yeni bir renk katmış olduk. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra "share" yazan kısımdan önce kendi bilgisayarımıza videoyu "720p" olarak kaydettik, daha sonra bu videoyu youtube hesabımıza attık ve linkini sınıfla paylaştık. Paylaştığımız bu video sayesinde o konuyla ilgili bilgiyi öğretmen olmadan da rahatlıkla öğrenmelerini sağlamış olduk. İşte bütün çalışma bu kadar. Yaptığımız çalışma başarılı ve eşit emekler harcayarak ortaya çıkardığımız bir çalışma oldu.
    Derslerde öğretmenlerin kullanabilecekleri bir çalışma, ayrıca her öğretmenin bu uygulamayı bilerek kendi çalışmalarını oluşturmalarını tavsiye ederim. Dersin giriş, gelişme, sonuç gibi herhangi bir bölümünde rahatlıkla kullanabilecekleri, dersin akıcı hale geleceği ve dersi eğlenceli hale getirecek  bir uygulama.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMA

ÇENGEL BULMACA OLUŞTURMA

QUIZLET ÇALIŞMA SETİ OLUŞTURMA